Ofte stillede spørgsmål

På denne side vil jeg forsøge at besvare ofte stillede spørgsmål. Siden vil løbende blive udbygget og der vil også blive lagt blog indlæg. Massage er typisk kendt behandling, hvorimod kropsterapi behandlingen er lidt mere ukendt. Derfor er det vigtigt at kunne læse mere om behandlingen enten under menuen "kropsterapi" kombineret med nedenstående FAQ.

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Det skal dog ikke afholde dig fra kontakte os, hvis du har spørgsmål til behandlingerne kropsterapi og massage under "kontakt", eller e-mail info@sindogkrop.dk. eller på tlf. 2346 0155. Behandlingerne foregår i Herlev.

1Hvad er kropsterapi?
Hvad er kropsterapi? Kropsterapi er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i helheden dvs., det hele menneske og at krop og sind hænger uløseligt sammen. Jeg arbejder holistisk med blandt andet en dybdegående pulserende massage kombineret med en guidet vejrtrækning, som skal støtte kroppen i at slippe mentale og fysiske spændingsmønstre i kroppen.

2Hvad menes der med helheden?
Med helheden menes, at jeg kigger på det samlede billede af klienten hvad angår kroppen og dens funktioner, den mentale tilstand og klientens udtryk. Hvis en klient kommer med en smerte i f.eks. en albue, vil man traditionelt typisk kun fokusere på albuen og en behandling af denne. Men set ud fra en helhed vil jeg kigge på, om der kan være bagvedliggende årsager til smerten for at søge at behandle årsagen i stedet for. Italesættes årsagen, støtter det krop og sind i at åbne op for følelsen og give slip på spændingen i de muskelmønstre, som relaterer sig hertil.

3Hvad menes der med at krop og sind hænger sammen?
Alt hænger sammen og det, vi som mennesker, bliver udsat for, vil også afspejles i vores krop og sind. Intense følelser vil have et kropsligt udtryk, f.eks. hvis du er nervøs, kan du få kvalme eller måske endda dårlig mave. At frygt eller angst kan du føle, din hals snører sig sammen, eller at du skal akut på toilettet, og stress kan eksempelvis give hovedpine.

Muskelspændinger kan relateres til bestemte psykiske udfordringer eller et bestemt meridianpar, og en behandling med udgangspunkt i det, kan bruges til at åbne op for de fastlåste følelser, der kan ligge bag. Det vil typisk foregå ved at italesætte det overfor klienten og invitere til at mærke følelsen og det som efterfølgende sker i kroppen.

4Hvad er muskelspændinger?
Typisk er muskelspændinger, hvis vi ser bort for hård fysisk træning, en reaktion på en negativ påvirkning og en del af vores forsvar. Står det på længe nok bliver muskelspændingerne til et panser omkring den del af kroppen som er udsat og musklerne begynder at låse sig fast i denne position. Det vil også få en indflydelse på kropsholdningen og sindets tilstand.

5Hvorfor pulsering?
Pulseringen sætter gang i kroppens lymfesystem og støtter lymfesystemet i at slippe af med kroppens affaldsstoffer. Pulseringen medvirker også til at sætte bevægelse i kroppens celler og løsne op for eventuelle blokeringer så energien i kroppen støttes i at flyde frit igen. Det betyder også at behandlingen ikke kun foregår lokalt hvor jeg behandler men foregår i hele kroppen samtidigt.

6Gør behandlingen ondt?
Kropsterapi behandlingen vil kunne opleves energisk og konfronterende men også som værende blid, afspændende og med dybe tryk.  

7Kæbespændinger og hovedpine?
Omkring kæben har vi nogle meget kraftige muskler som af fysisk eller psykiske årsager kan være årsager til kæbespændinger. Massetermusklen er en meget kraftig muskel som bruges til at holde munden lukket og det er typisk den som giver problemer.

Spændingerne giver typisk smerter i kæbeledet og kæben ved øret, hovedpine og tinnitus. 

-        De fysiske grunde til spændinger i kæben kan være forårsaget af tandproblemer, nakkeproblemer eller forkert hovedstilling.

 

-        De psykiske årsager til kæbespændinger kan være at man holder sine følelser tilbage, ikke får sagt det der skal siges, eller har frygt for at miste kontrollen eller til at give slip. Udtrykket ”at bide tænderne sammen” kommer ikke ud af et blå og er i høj grad årsag til kæbespændinger.

 

Spændingerne kan forplante sig også ud i resten af kroppen, hvis vi ikke er opmærksomme på det.

Det kan påvirke vores kropstilling og føre til smerter i primært den øvre del af kroppen. F.eks. hals og nakke og forplante sig ud skuldrene som igen kan trække ud i arme og ned i ryggen.

Øjnene er også forbundet til kæben og det kan derfor også give problemer med øjnene og tilhørende muskler.

Andre symptomer kan være kvalme, hovedpine, migræne, problemer med ørene, tinnitus, museskade og i det hele taget smerter eller ømhed i led og muskler rundt omkring i kroppen.

Kæbespændinger og kæbesmerter kan også være et tegn på frustration eller angst, som følge af ophobede følelser eller fortrængte aggressioner, der har låst sig fast i kæben eller vi forsøger at holde fast i det hele. Kæbeproblemer af enhver art kan have at gøre med at holde for meget fast.

Kæbespændinger og stress, hvis man ofte går og bider tingene i sig i stedet for at reagere og få sat ord på sine følelser, vil dette sætte sig som spændinger i kæben. Det samme gør sig gældende, hvis man føler, at man bør holde munden lukket, fordi man altid siger det forkerte eller for meget.

Alle de undertrykte følelser sætter sig ofte som spændinger i de kæbemuskler, som bruges til at holde munden lukket med. Når vi er under for stort pres, bider vi ”tænderne sammen”.

Selv om natten ligger vi nogle gange og stresser videre med sammenbidte tænder, i stedet for at slippe hverdagen og lade kroppen hvile og restituere.

For det meste er det et tegn på frustration eller angst som følge af ophobede følelser eller fortrængte aggressioner, der har låst sig fast i kæben.

De fleste giver ikke sig selv lov til at udtrykke vreden ved at knurre, brøle eller råbe vreden ud. For selv om de mærker vreden, får denne følelse sjældent lov til at være det. Man bider den i sig og undertrykker dens tilstedeværelse.

Vreden er en af vores helt basale følelser som hjælper os til at sætte grænser. Den gør os i stand til at forsvare os selv, men er også en energi som sætter os i stand til at nå vores mål.

Når vi bliver vrede, spænder vi automatisk i kæben. Dette hænger sammen med den primale impuls til at bide fra sig. Vreden er dyrisk og den kan være meget skræmmende for det moderne menneske, som primært er meget hovedstyret.

 

Kan kropsterapien hjælpe dig? Ja det kan den! Book en tid eller ring for at høre nærmere.

 

8Massage Herlev
Klinik Sind og Krop behandler i Herlev alle ugens dage undtaget om tirsdagen. Vingetoften 74, 2730 Herlev.

 

 

Denne side bruger cookies. For at fortsætte skal du acceptere brugen af cookies.